Utställning #4/2019

Människor långt från förstasidorna

Journalisten Kim Wall under en reportageresa på Marshallöarna. Just nu pågår utställningen I Kim Walls fotspår på Galleri Kontrast i Stockholm. Foto: Kim Wall estate

På Galleri Kontrast i Stockholm pågår utställningen I Kim Walls fotspår. Intill fotografier med allt från kvinnliga soldater i tamilska befrielsearmén till haitiska voodooutövare, finns utdrag ur reportage skrivna av frilansjournalisten Kim Wall. [UTSTÄLLNING] I Kim Walls fotspår Pågår till den 24/2 Galleri Kontrast, Stockholm Kim Wall (1987-2017) var en prisbelönt utrikeskorrespondent publicerad i ett flertal […]

På Galleri Kontrast i Stockholm pågår utställningen I Kim Walls fotspår. Intill fotografier med allt från kvinnliga soldater i tamilska befrielsearmén till haitiska voodooutövare, finns utdrag ur reportage skrivna av frilansjournalisten Kim Wall.

[UTSTÄLLNING] I Kim Walls fotspår
Pågår till den 24/2
Galleri Kontrast, Stockholm

Kim Wall (1987-2017) var en prisbelönt utrikeskorrespondent publicerad i ett flertal större, internationella publikationer. Hon hade en bakgrund med examen i journalistisk och internationella relationer.

Kim Walls reportage drevs av en vilja att berätta om människor som vanligtvis inte hamnade på förstasidorna, och från deras egen miljö. Hon rapporterade från bland annat Nordkorea, Kina, Indien, Sri Lanka, Haiti, Uganda, Kuba, USA och Marshallöarna i Söderhavet. Det är både spännande och fascinerande att ta del av de djuplodande ämnena.

I samband med ett reportage om rymdkapplöpning i Danmark 2017 dödades Kim Wall. Hennes familj vill genom utställningen lägga fokus på henne i rollen som journalist i stället för som brottsoffer.

Publicerad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
[email protected]

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
[email protected]

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Hallå  👋

Vill du läsa senaste numret av vårt låsta Månadsmagasin gratis på webben? Skriv upp dig på nyhetsbrevet så skickar vi det på mejlen.

Nyhetsbrevet innehåller:

✔ Senaste rubrikerna två gånger i veckan

✔ Utvalda reportage på söndagar