Kultur #22/2017

Och glöm inte Ottar!

Elise Ottesen-Jensen år 1951. Foto: TT

Årets 8 mars-firande är lagt till handlingarna – eller? Tidskriften Ottar påminner året runt om den gamla feministparollen att det privata är politiskt, med nedslag i sexualpolitiken och dess vikt för både stora och små, majoritetsmedborgare likaväl som marginaliserade. [TIDSKRIFT] Ottar Nr 1/2017 – Tema: Fängelse Ottar, som utges av RFSU (Riksförbundet för sexuell upplysning, […]

Årets 8 mars-firande är lagt till handlingarna – eller? Tidskriften Ottar påminner året runt om den gamla feministparollen att det privata är politiskt, med nedslag i sexualpolitiken och dess vikt för både stora och små, majoritetsmedborgare likaväl som marginaliserade.


[TIDSKRIFT] Ottar
Nr 1/2017 – Tema: Fängelse

Ottar, som utges av RFSU (Riksförbundet för sexuell upplysning, som Elise ”Ottar” Ottesen-Jensen tog initiativ till 1933 och ledde fram till 1959), utkommer med fyra nummer per år och är både medlemstidning och går att prenumerera på helt fristående. Eller köpa enstaka nummer, som nummer 1/2017 som har tema Fängelse.

Sin vana trogen har redaktionen en bred tolkning av temat i reportage och nyheter. Här finns berättelser om både inre och yttre galler, men de flesta är berörande och skakande vittnesmål från anstalter där människor för en hård kamp för att behålla människovärde till själ och inte minst kropp – även utanför normen.

Ett medlemskap i RFSU är en av de billigaste biljetterna man kan köpa in i gemenskapen – och ut i friheten.

Publicerad Uppdaterad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
redaktionen@arbetaren.se

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
prenumeration@arbetaren.se

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Arbetarens rojavasamling

PKK – Hjältar, terrorister eller frihetliga utopister?

Världen har ögonen på svenskars stöd för PKKs syriska grenar i Rojava. Men hur mycket vet du om PKK, PYD och YPG? Prenumerera på vårt nyhetsbrev nu så får du ett samlat paket av Rojava-rapportering och upplåsta reportage direkt i brevlådan.

Klicka här för att stänga