EU-kommissionen vill att Sverige inför marknadshyror på nybyggda hyresrätter för att lösa bostadsbristen. Men Hyresgästföreningen underkänner analysen och menar att hyrorna skulle slå i taket och människor tvingas flytta. Enligt Roger Andersson, professor i kulturgeografi, är det just marknadstänket som resulterat i segregerade storstäder.
Inrikes
Stockholm är ett av de mörkaste exemplen på segregerade städer, enligt Roger Andersson, professor i kulturgeografi. Han menar att det är följden av ett allt för långtgående marknadstänk.
Det var uteslutande medlemmar i Hamnarbetarförbundet som skadades vid tisdagens olycka i Älvsborgshamnen. Trots det nekas nu förbundets skyddsombud insyn och delaktighet i haveriutredningen.
Det isländska parlamentet förbereder just nu ett lagförslag som kan komma att förbjuda omskärelse av pojkar. Går förslaget igenom blir landet det första i Europa med en sådan lag. Något som rört upp starka känslor bland religiösa ledare på ön.
Personer som arbetar med traumatiserade barn och unga behöver bättre utbildning. Det menar regeringen som nu tillsätter tre miljoner kronor för att öka kompetensen på området.
I maj ska val hållas i Irak och regeringen uppmanar internflyktingarna i landet att återvända hem. Efter att terrorsekten IS besegrades i december förra året har säkerhetsläget förbättrats i landet, men många internflyktingar ser trots det ingen möjlighet att lämna flyktinglägren och resa hem.
Systematiska våldtäkter och barn som nekas både mat och medicin. Det är verkligheten för familjemedlemmarna till misstänkta IS-terrorister i Irak, fastslår människorättsorganisationen Amnesty International i en ny rapport.
De senaste 30 åren har den offentliga sektorn i Sverige krympt samtidigt som vård, skola och omsorg i allt högre grad utförs av privata företag. Men löftet om större valfrihet och bättre kvalitet har kommit på skam, enligt en ny rapport från tankesmedjan Katalys.
– Stora koncerner köper upp mindre företag vilket leder till ett sorts oligopol, säger Majsa Allelin, en av författarna bakom rapporten.
Inte mer än tre småbarn och sex större barn per anställd. Det är den norska regeringens svar på kritiken om otillräcklig personaltäthet som förskoleupproret väckt. Men långt ifrån alla är nöjda.
FN:s fredsbevarande styrkor har drabbats av många anklagelser om sexuella övergrepp och människorättskränkningar. Nu uppger världsorganisationen att man är fast besluten att försäkra sig om att de som arbetar för FN ska leva upp till kraven om ett gott uppförande och respekt för de mänskliga rättigheterna.
Intresset för Meghan Markle har varit enormt sedan hon och prins Harry tillkännagav sin förlovning den 27 november i fjol. Inbäddat i uppmärksamheten finns djupt rotade föreställningar om kunglighet och hudfärg.
En man i 60-årsåldern omkom under torsdagseftermiddagen vid en arbetsplatsolycka i Helsingborg. Polisen har lämnat över ärendet till en särskild arbetsmiljöutredare.
Folkbiblioteken i Göteborg kommer nu i helgen att duka upp bokbord och dela ut gratis böcker till ungdomar. Målet är att få fler att upptäcka litteraturen.
Personer med diagnosen Aspergers syndrom har ofta nedsatt förmåga till socialt samspel. Som vuxna blir de lätt ensamma, isolerade, utan nära vänner. På Fredheims kurs- och aktivitetshus i norska Bergen är dörrarna emellertid öppna på vid gavel i ett tämligen unikt projekt.
– Här får jag vara mig själv, säger en av deltagarna som Arbetaren mött.
18 gånger tryckte en boende på sitt trygghetslarm efter att ha fallit under natten. Först fem timmar senare när den dagliga tillsynen gjordes fick hen hjälp. Timvikarien som arbetade vid tillfället har fått sparken.
[BOK] Kartongslottet Allayne L. Webster Avsedd för ålder 9 -12 år B Wahlströms, 2018 Barnboken Kartongslottet av australiensiske författaren Allayne L. Webster handlar om Jorge, en elvaårig romsk pojke som bor i ett migrantläger och ofrivilligt försörjer sig som tiggare och ficktjuv i Paris. Tillsammans med en grupp andra barn […]