Satir

Skickar vidare

Oljeutsläppet i Mexikanska Golfen verkar bli det värsta på många år. Den modige och rättfärdige överbefälhavaren för den fria världen, president Barack Obama, ryter nu till mot giriga British Petroleum som ligger bakom katastrofen. Presidentens egna order om att utvidga och intensifiera borrning efter olja kan inte ha haft någon som helst inverkan, enligt Vita […]

Oljeutsläppet i Mexikanska Golfen verkar bli det värsta på många år. Den modige och rättfärdige överbefälhavaren för den fria världen, president Barack Obama, ryter nu till mot giriga British Petroleum som ligger bakom katastrofen. Presidentens egna order om att utvidga och intensifiera borrning efter olja kan inte ha haft någon som helst inverkan, enligt Vita husets pressjour. BP kan räkna med en ordentligt saltad räkning från den amerikanska regeringen, och snacket går redan om inkasso, samtidigt som de anklagade helst skickar vidare fakturan:
– Uppenbarligen finns ansvaret högre upp än hos oss, säger Dog Sitting från PR-avdelningen. Pappa Staten och Moder Natur är de två huvudmisstänkta enligt vår utredning. Vi på BP är ju bara mobbade och oälskade sladdbarn i sammanhanget.
Många oberoende experter ifrågasätter också om det verkligen är så farligt med lite olja i vattnet. Enligt vissa rapporter från tester så kan till och med vara bra för huden att bada i vattnet, och lokala fiskare har anmärkt att det blivit mycket enklare att fixa sardiner i olja.

Publicerad Uppdaterad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
redaktionen@arbetaren.se

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
prenumeration@arbetaren.se

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Arbetarens rojavasamling

PKK – Hjältar, terrorister eller frihetliga utopister?

Världen har ögonen på svenskars stöd för PKKs syriska grenar i Rojava. Men hur mycket vet du om PKK, PYD och YPG? Prenumerera på vårt nyhetsbrev nu så får du ett samlat paket av Rojava-rapportering och upplåsta reportage direkt i brevlådan.

Klicka här för att stänga