Satir

Tips till prinsessan

Historiens vingslag kändes i veckan när yngsta prinsessan bröt sin förlovning genom ett pressmeddelande. Eftersom det är en politisk kris så är det inte mer än rätt att partierna kommer med förslag på lämpliga respektive till Madde. Moderaterna nominerar en ej namngiven påläggskalv från Täby, som blivit framgångsrik genom att spekulera i moderata partimedlemskap. Socialdemokraterna […]

Historiens vingslag kändes i veckan när yngsta prinsessan bröt sin förlovning genom ett pressmeddelande. Eftersom det är en politisk kris så är det inte mer än rätt att partierna kommer med förslag på lämpliga respektive till Madde. Moderaterna nominerar en ej namngiven påläggskalv från Täby, som blivit framgångsrik genom att spekulera i moderata partimedlemskap. Socialdemokraterna tipsar om att kandidaten borde kunna hittas på AMS, och att prinsessgifte kan vara ett utmärkt sätt att få ner ungdomsarbetslösheten. Åtminstone för en person. Centern bättrar på sin image genom att föreslå någon som är inblandad i de gröna näringarna: massbilism eller uranbrytning. Sverigedemokraterna nöjer sig med förbehållet att personens förnamn ska finnas i namnsdagskalendern, Feministiskt Initiativ med att slopa brudöverlämningen och för modesta Piratpartiet räcker det med att deras partiledare Rick Millennium-Falcon blir mysig brudgum. Vänsterpartiet är republikaner och vill inte delta, men Lars Ohly låter hälsa att han faktiskt varit gift med en prinsessa själv, ungefär samtidigt som han spelade fotboll med Nacka Skoglund.

Publicerad Uppdaterad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
redaktionen@arbetaren.se

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
prenumeration@arbetaren.se

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Arbetarens rojavasamling

PKK – Hjältar, terrorister eller frihetliga utopister?

Världen har ögonen på svenskars stöd för PKKs syriska grenar i Rojava. Men hur mycket vet du om PKK, PYD och YPG? Prenumerera på vårt nyhetsbrev nu så får du ett samlat paket av Rojava-rapportering och upplåsta reportage direkt i brevlådan.

Klicka här för att stänga