Satir

Den röda ön

Ön Island, som många ibland glömmer bort också är ett land, har genomfört en folkomröstning om att ge 3,9 miljarder euro till Nederländerna och Storbritannien. Pengarna skulle kompensera för den privata banken Icesaves konkurs, och tas ur skattebetalarnas fickor. 93% av de röstande sade förvånande nog nej till förslaget och bara en och en halv […]

Ön Island, som många ibland glömmer bort också är ett land, har genomfört en folkomröstning om att ge 3,9 miljarder euro till Nederländerna och Storbritannien. Pengarna skulle kompensera för den privata banken Icesaves konkurs, och tas ur skattebetalarnas fickor. 93% av de röstande sade förvånande nog nej till förslaget och bara en och en halv procent tyckte att det lät som en bra deal. Många menar att vanligt folk inte ska behöva betala för finansmarknadernas och bankernas kriser. Men detta tyder i själva verket, enligt experter, på en kommunistisk infiltration av det isländska folket.
– Föreningen Upplysning om kommunismen upplyser härmed om att dylika valresultat endast kan förekomma i Moskvas lydstater, säger grundaren Godzilla Andersson. Dessutom är vi ganska säkra på att utsagor om internationella finansmarknader är röd propaganda. Alla vet ju att världsekonomin drivs av småföretagare.
Rykten om gratisbad i vissa varma källor tas också på allvar av den antikommunistiska föreningen och man har tillsatt en utredning om Islands fortsatta rätt att existera.

Publicerad Uppdaterad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
redaktionen@arbetaren.se

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
prenumeration@arbetaren.se

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Arbetarens rojavasamling

PKK – Hjältar, terrorister eller frihetliga utopister?

Världen har ögonen på svenskars stöd för PKKs syriska grenar i Rojava. Men hur mycket vet du om PKK, PYD och YPG? Prenumerera på vårt nyhetsbrev nu så får du ett samlat paket av Rojava-rapportering och upplåsta reportage direkt i brevlådan.

Klicka här för att stänga