Satir

Terminal nakenchock

De nya säkerhetsåtgärderna på flygplatserna verkar bli en dyr historia. Redan nu slängs miljarder dollar årligen i sjön för att hindra terrorn, och i år väntas tillväxten bli god. Bland de mer uppmärksammade förslagen kan nakenscanning nämnas, alltså att personalen som scannar resenärerna tvingas arbeta utan kläder för att förhindra att någon i arbetsstyrkan tar […]

De nya säkerhetsåtgärderna på flygplatserna verkar bli en dyr historia. Redan nu slängs miljarder dollar årligen i sjön för att hindra terrorn, och i år väntas tillväxten bli god. Bland de mer uppmärksammade förslagen kan nakenscanning nämnas, alltså att personalen som scannar resenärerna tvingas arbeta utan kläder för att förhindra att någon i arbetsstyrkan tar med sig bomber. En dubbelscanner introduceras också, som ser till att den nya utrustningen som ska ut till amerikanska flygplatser scannas i förväg och inte är försåtsminerad.
I framtiden kommer antiterroråtgärder att kosta mer än hälften av BNP, och många bedömare börjar luta åt alternativet att ta några smällar samtidigt som man drar ner på säkerheten.
– Det låter som en win-win situation, säger gubben i ladan, ökänd terroristledare.
Anledningen är att terrorbranchen också dras med ökande kostnader, eftersom det krävs fler försök för att få till ett bra attentat. En nertrappning skulle då lösgöra resurser på båda sidor för poesi, musik och resten de sköna konsterna.

Publicerad Uppdaterad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
redaktionen@arbetaren.se

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
prenumeration@arbetaren.se

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Arbetarens rojavasamling

PKK – Hjältar, terrorister eller frihetliga utopister?

Världen har ögonen på svenskars stöd för PKKs syriska grenar i Rojava. Men hur mycket vet du om PKK, PYD och YPG? Prenumerera på vårt nyhetsbrev nu så får du ett samlat paket av Rojava-rapportering och upplåsta reportage direkt i brevlådan.

Klicka här för att stänga