Kultur

Valfritt i Vagabond

Resetidningen Vagabonds långa vandring från klarhet till oklarhet känns allt mer förutsägbar. Tidningen var, eller uppfattades, en gång som ett ”alternativ”. Här var man inte turist utan resenär, man vågade komma lokalbefolkningen inpå livet och åt hellre orm i sprit än beställde svenska kottbullar på Rhodos. 2007 letar man jordens bästa barer och ”upptäcker” Kap […]

Resetidningen Vagabonds långa vandring från klarhet till oklarhet känns allt mer förutsägbar. Tidningen var, eller uppfattades, en gång som ett ”alternativ”. Här var man inte turist utan resenär, man vågade komma lokalbefolkningen inpå livet och åt hellre orm i sprit än beställde svenska kottbullar på Rhodos. 2007 letar man jordens bästa barer och ”upptäcker” Kap Verde och Kroatien. På omslaget till nummer 5/6 fläker sig en kvinna i poolen och chefredaktören drömmer om palmkantade stränder i Colombia – om de ”bara kan få säkerheten att fungera”. Visst måste det vara svårt att sitta på så många stolar samtidigt, vi älskar att resa men problematiken kring resorna blir mer och mer ofrånkomliga som vi gott kunde få lite mer hjälp i att reda ut; klimathotet och OS 2008 i Kina är två jättefrågor som inte går att nonchaleras. Då duttar man lite här och där, men de

t fungerar inte alls; som i uppslaget, där Kinas brott mot den egna befolkningen (de internationella smutsfläckarna nämns inte) diskuteras med reseföretag och Amnesty, ställs mot en oproblematisk information om hur man tar sig lättast och billigast till landet. ”Det är hög tid att boka resan och reservera biljetter. Du kan välja att resa dyrt och lyxigt eller socialekologiskt och billigt.”

Publicerad Uppdaterad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
[email protected]

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
[email protected]

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Arbetarens rojavasamling

PKK – Hjältar, terrorister eller frihetliga utopister?

Prenumerera på nyhetsbrevet och få vår samlade rapportering om kurdisk frihetskamp i inkorgen.

Klicka här för att stänga