Utrikes

G8-mötet blockerat

Sedan tidig eftermiddag blockerar tiotusentals aktivister utspridda i stora grupper alla stora vägar till Heiligendamm där årets G8-möte startar i dag, det rapporterar Arbetarens utsända Jens Ergon. Blockaderna har åtminstone till en början gått lugnt till och polisen har varit oförmögen att bryta upp dem.Även på de mindre vägarna till Heiligendamm har aktivister genom att […]

Sedan tidig eftermiddag blockerar tiotusentals aktivister utspridda i stora grupper alla stora vägar till Heiligendamm där årets G8-möte startar i dag, det rapporterar Arbetarens utsända Jens Ergon. Blockaderna har åtminstone till en början gått lugnt till och polisen har varit oförmögen att bryta upp dem.
Även på de mindre vägarna till Heiligendamm har aktivister genom att cykla i snigelfart stoppat upp trafiken, skriver Svenska Dagbladet.
– Framgång för oss är inte i första hand att mötet blir försenat eller att det blir knappt med kaviar till kvällsmaten. Framgång för oss är att tusentals övervinner rädslan och ställer sig i vägen, säger Christoph Kleine, talesperson för Block G8 som arrangerar blockaderna, till Dagens Nyheter.

Publicerad Uppdaterad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
[email protected]

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
[email protected]

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Arbetarens rojavasamling

PKK – Hjältar, terrorister eller frihetliga utopister?

Prenumerera på nyhetsbrevet och få vår samlade rapportering om kurdisk frihetskamp i inkorgen.

Klicka här för att stänga