Utrikes

Strejker i Indien och Sri Lanka

Störst var uppslutningen i Västbengalen och Kerala där nästan allt stod stilla, men även i flera andra delstater stängdes bland annat banker och postkontor och kollektivtrafiken stod stilla. Ett undantag utgjorde it- och callcenterföretagen i Västbengalen, där verksamheten fortgick utan störningar – ironiskt nog efter påbud från den kommunistledda delstatsregeringen. Strejken var till stöd för […]

Störst var uppslutningen i Västbengalen och Kerala där nästan allt stod stilla, men även i flera andra delstater stängdes bland annat banker och postkontor och kollektivtrafiken stod stilla. Ett undantag utgjorde it- och callcenterföretagen i Västbengalen, där verksamheten fortgick utan störningar – ironiskt nog efter påbud från den kommunistledda delstatsregeringen. Strejken var till stöd för en kravlista till den nationella regeringen, bland annat att regeringen ingriper mot prisökningar och garanterar strejkrätten för offentliganställda, enligt The Hindu.

Samtidigt strejkar en halv miljon lantarbetare på Sri Lanka sedan mer än två veckor tillbaka med krav på löneökningar. Under måndagen avvisade de ett bud från regeringens medlare, uppger BBC.

Publicerad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
redaktionen@arbetaren.se

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
prenumeration@arbetaren.se

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Arbetarens rojavasamling

PKK – Hjältar, terrorister eller frihetliga utopister?

Världen har ögonen på svenskars stöd för PKKs syriska grenar i Rojava. Men hur mycket vet du om PKK, PYD och YPG? Prenumerera på vårt nyhetsbrev nu så får du ett samlat paket av Rojava-rapportering och upplåsta reportage direkt i brevlådan.

Klicka här för att stänga