Satir

Sverige tar fram pekpinnen

Men i lagomlandet Sverige finns det ingen plats för uppstickare; – Polonium är dåligt för hyn, en vanlig inkörsport till andra former av radioaktiva isotoper och man kan bli dömd för brott mot ickespridnings-avtalet om man tar det, konstaterar narkotikageneral Björn French Fries. – Poloniumhalten i kroppen kommer att redovisas på betyget från årskurs 3. […]

Men i lagomlandet Sverige finns det ingen plats för uppstickare;

– Polonium är dåligt för hyn, en vanlig inkörsport till andra former av radioaktiva isotoper och man kan bli dömd för brott mot ickespridnings-avtalet om man tar det, konstaterar narkotikageneral Björn French Fries.

– Poloniumhalten i kroppen kommer att redovisas på betyget från årskurs 3. Det kommer inte att se bra ut i barnens högskoleansökningar, även om det förstås kan vara en merit på vissa kemiutbildningar, varnar samtidigt skolgeneral Jan Björklund

Sverige har efter dessa uppseendeväckande uttalanden dragits inför Europadomstolen av drogens andliga hemland Polen.

– Att ett sunt bruk av vår nationalklenod skulle innebära några som helst risker är ungefär lika lite bevisat som sambandet mellan hiv och aids, menar Polens president Aleksander Knasniewski.

Publicerad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
[email protected]

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
[email protected]

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Arbetarens rojavasamling

PKK – Hjältar, terrorister eller frihetliga utopister?

Prenumerera på nyhetsbrevet och få vår samlade rapportering om kurdisk frihetskamp i inkorgen.

Klicka här för att stänga