Inrikes

Guds-tvisten ännu inte löst

– Jag vill helst inte gå in i detaljer om det här medlingsförslaget innan förbundsstyrelsen har tagit ställning till det. Vi tog dock bort blockadvakterna förra veckan, men blockaden mot företagen kvarstår, säger Per-Olof Sjöö, Skogs- och träfackets avtalssekreterare till Arbetaren. Konfikten mellan parterna har pågått sedan januari i år, blockaden sedan den 9 oktober. […]

– Jag vill helst inte gå in i detaljer om det här medlingsförslaget innan förbundsstyrelsen har tagit ställning till det. Vi tog dock bort blockadvakterna förra veckan, men blockaden mot företagen kvarstår, säger Per-Olof Sjöö, Skogs- och träfackets avtalssekreterare till Arbetaren.

Konfikten mellan parterna har pågått sedan januari i år, blockaden sedan den 9 oktober. De Plymouthbröderägda företagen anser sig inte kunna ingå ett avtal, så som kollektivavtal, med utomstående part på grund av religiösa skäl.

Skogs- och träfacket kommer att ta upp medlingsförslaget i förbundsstyrelsens prövning den 29 november.

Publicerad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
[email protected]

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
[email protected]

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Arbetarens rojavasamling

PKK – Hjältar, terrorister eller frihetliga utopister?

Prenumerera på nyhetsbrevet och få vår samlade rapportering om kurdisk frihetskamp i inkorgen.

Klicka här för att stänga