Utrikes

Fack under belägring i Korea

Kravallpolis belägrar sedan en månad dryg månad tillbaka kontor tillhöriga de koreanska statsanställdas fackförening, KGEU, och har stormat och stängt flera av dem. Senast i provinsen Gangwon drogs polisen tillbaka efter ett åtta timmar långt ställningskrig med fackföreningsaktivister och stöddemonstranter den 29 september, men kontoret stormades sedan överraskande på morgonen den 2 oktober trots att […]

Kravallpolis belägrar sedan en månad dryg månad tillbaka kontor tillhöriga de koreanska statsanställdas fackförening, KGEU, och har stormat och stängt flera av dem. Senast i provinsen Gangwon drogs polisen tillbaka efter ett åtta timmar långt ställningskrig med fackföreningsaktivister och stöddemonstranter den 29 september, men kontoret stormades sedan överraskande på morgonen den 2 oktober trots att fackföreningen utlovats ett möte med provinsguvernören samma dag. Den 30 september hade 119 fackföreningslokaler runtom i landet stängts, enligt KGEU:s hemsida, där de också ber om solidaritet i form av internationella protester mot den koreanska regeringen.

Myndigheter vägrar godkänna KGEU:s formella registrering som fackförening.

Publicerad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
[email protected]

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
[email protected]

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Arbetarens rojavasamling

PKK – Hjältar, terrorister eller frihetliga utopister?

Prenumerera på nyhetsbrevet och få vår samlade rapportering om kurdisk frihetskamp i inkorgen.

Klicka här för att stänga