Inrikes

Stödaktioner i flera städer

I Göteborg höll runt 25 personer från Suf-Göteborg och Göteborgs LS en manifestation utanför Kommunförbundets lokal, i protest mot osäkra anställningar och för rätten till facklig organisering. I Stockholm deltog ett 50-tal personer i en aktion framför det socialdemokratiska partihögkvarteret, med en banderoll med texten ”En bra arbetare ifrågasätter inte oss arbetsgivare” undertecknat ”Svenskt näringsliv […]

I Göteborg höll runt 25 personer från Suf-Göteborg och Göteborgs LS en manifestation utanför Kommunförbundets lokal, i protest mot osäkra anställningar och för rätten till facklig organisering. I Stockholm deltog ett 50-tal personer i en aktion framför det socialdemokratiska partihögkvarteret, med en banderoll med texten ”En bra arbetare ifrågasätter inte oss arbetsgivare” undertecknat ”Svenskt näringsliv och socialdemokraterna”. Bakom manifestationen stod Förenade arbetare.

Under måndagen samlades också omkring 35 personer i Uppsala för en demonstration organiserad av ”fraktioner av Osynliga partiet”, som riktade sig både mot polisattacken utanför stadsdelsförvaltningen i Fosie och ingripandet mot fredagens demonstration. Trots att aktionen innefattade en symbolisk blockad avstod polisen från att ingripa. I Stockholm däremot beslagtogs en megafon.

Publicerad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
[email protected]

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
[email protected]

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Arbetarens rojavasamling

PKK – Hjältar, terrorister eller frihetliga utopister?

Prenumerera på nyhetsbrevet och få vår samlade rapportering om kurdisk frihetskamp i inkorgen.

Klicka här för att stänga