Inrikes #92/2022

Socialistiskt forum tar tillbaka framtiden

"Vi vill skapa en mötesplats där visioner kan formas och där vi kan våga drömma tillsammans igen", säger Klara Andersson Åsman, som projektleder årets Socialistiskt forum. Foto: ABF Stockholm/ Oh My.

På lördag samlas vänstern för en dag av debatt och samtal på Socialistiskt forum i Stockholm. Arbetaren ställde tre frågor till projektledaren Klara Andersson Åsman.


Årets tema på socialistiskt forum är ”Ta tillbaka framtiden” - varför har ni valt just det? 

– Det var något som bollades fram i en ganska deppig känsla efter en lång pandemi, rapporter om extremväder, ökad segregation, krig och auktoritära krafter som fått medvind. Vi ser exempel som inskränkningar aborträtten, minskat demokratiskt utrymme och ökat vetenskapsförakt. I kölvattnet av allt det här så kommer det rapporter på att allt fler upplever en minskad framtidstro, vilket ju kanske inte blir så konstigt. Samtidigt så ser vi ju faktiskt också rörelser där personer samlas, organiserar sig och skapar något tillsammans för en bättre framtid. Framförallt bland unga, tillexempel inom klimatrörelsen och kvinnorevolutionen i Iran. 

– Vi vill skapa en mötesplats där visioner kan formas och där vi kan våga drömma tillsammans igen.

Är det någon speciell programpunkt som du rekommenderar till besökare? 

– Så många egentligen! Flamman (som ju också är huvudarrangör tillsammans med ABF Stockholm för SocForum 2022) arrangerar samtalet "Hur ska fred uppnås" med Alexandra Polivanova från fredspristagarna Memorial, det känns stort att de gästar forumet och kan knappast bli mer högaktuellt.

Publicerad Uppdaterad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
[email protected]

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
[email protected]

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Arbetarens rojavasamling

PKK – Hjältar, terrorister eller frihetliga utopister?

Prenumerera på nyhetsbrevet och få vår samlade rapportering om kurdisk frihetskamp i inkorgen.

Klicka här för att stänga