Inrikes #28/2022

Visita: ”Vi avstår från intervju”

Masala Masala, medlem i Visita, har brutit mot flera av de åtaganden som arbetsköparorganisationen satt upp. Foto: Axel Green Montage: Arbetaren

Arbetsköparorganisationen Visita har bistått medlemsföretaget bakom Masala Masala-restaurangerna att få de anställda att ge upp alla krav mot företaget. Men hur ett företag som tillämpar olagliga arbetsvillkor och förleder svenska myndigheter kan få vara medlem ges inga svar på.

Efter år av olagliga arbetsvillkor och tvång att delta i Masala Masala-företagets bedrägeri mot svenska myndigheter fick Ahidul Khan och Farjana Tania nog och gick till facket. Men tillsammans med företaget ville facket att de båda skulle ta en bråkdel av de pengar företaget var skyldiga dem och sedan hålla tyst om vad som hänt.

När de vägrade kallades de till en förhandling på arbetsköparorganisationen Visitas kontor. Där blev de förledda av både arbetsköparorganisation och fack att skriva under ett papper som begravde deras ärende utan någon ersättning.

Publicerad Uppdaterad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
[email protected]

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
[email protected]

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Arbetarens rojavasamling

PKK – Hjältar, terrorister eller frihetliga utopister?

Prenumerera på nyhetsbrevet och få vår samlade rapportering om kurdisk frihetskamp i inkorgen.

Klicka här för att stänga