Inrikes #48/2021

Löfven röstades bort av riksdagen

Vänsterpartiets partiledare Nooshi Dadgostar (V) i riksdagen inför omröstningen av ett förslag om misstroendeförklaring. Miljö- och klimatminister Per Bolund (MP) och statsminister Stefan Löfven (S) lyssnar.  Foto: Claudio Bresciani/TT

Omröstningen kring misstroendeförklaringen inleddes kl 10 under måndagen och avslutades drygt en timme senare. Stefan Löfven blev den förste sittande statsministern i Sveriges historia som fälls i en misstroendeomröstning.

Under söndagen lade statsministern Stefan Löfven och Centerpartiets ledare Annie Lööf ett bud till Vänsterpartiet om att förhandla om hyressättningen i nybyggda bostäder, men Vänsterpartiets ledare Nooshi Dadgostar valde att inte acceptera den utsträckta handen. De menade att budet var en skenmanöver från Socialdemokraternas sida och att punkt 44 om införandet av marknadshyror i nyproduktion måste strykas helt ur Januariavtalet.

– Vi vänsterpartister kommer inte att bidra till att montera ner den svenska modellen. Vill Stefan Löfven och Annie Lööf genomföra marknadshyror så görs det inte i mitt och Vänsterpartiets namn, sade Nooshi Dadgostar i sin röstförklaring i talarstolen.

Publicerad Uppdaterad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
[email protected]

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
[email protected]

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Se kriminella möta blockader

 

Fyll i din mejladress så skickar vi länk till videoreportaget 👇

Klicka här för att stänga