Inrikes #47/2021

V står fast vid löftet att försöka fälla regeringen

Nooshi Dadgostar, Vänsterpartiet
Vänsterpartiets Nooshi Dadgostar står fast vid löftet om att försöka fälla regeringen om de inte backar från förslagen om marknadshyror. Foto: Henrik Montgomery/TT

Vänsterpartiet meddelade under torsdagsförmiddagen att de nu saknar förtroende för statsminister Stefan Löfven. Vid en presskonferens sade partiledaren Nooshi Dadgostar att de därför kommer söka stöd för en misstroendeomröstning.

När tidsfristen för regeringen just passerat meddelade Vänsterpartiets partiledare Nooshi Dadgostar vid en uppmärksammad presskonferens att de nu kommer söka stöd för en misstroendeomröstning. Den infekterade frågan om marknadshyror, en del av det av många hårt kritiserade januariavtalet, kan därmed försätta Sverige i en politisk kris.

– Vänsterpartiet saknar nu förtroende för Sveriges statsminister. Sverige befinner sig nu i en helt ny situation. Det är inget lätt besked jag ger här i dag, men någon måste stå upp för Sveriges hyresgäster. Jag vet precis hur det är att växa upp i ett starkt samhälle. Det är det Sverige jag växt upp i och jag tänker inte medverka till att montera ner det svenska folkhemmet, sade Nooshi Dadgostar under presskonferensen.

Publicerad Uppdaterad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
[email protected]

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
[email protected]

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Se kriminella möta blockader

 

Fyll i din mejladress så skickar vi länk till videoreportaget 👇

Klicka här för att stänga