Inrikes #5/2021

LO kräver vaccinering för de som inte kan jobba hemma

Bussförare är en av många yrkesgrupper som inte kan arbeta hemifrån. Därför kräver LO nu förtur i vaccineringskön för sina medlemmar. Foto: Jessica Gow/TT

Prioritera vaccineringen av människor som inte kan jobba hemma. Det menar åtminstone LO som tycker att den svenska coronastrategin varit allt för anpassad till medelklassen.

Busschaufförer, förskolepersonal och anställda inom handeln. Endast sju procent av LO:s medlemmar har möjlighet att jobba hemifrån. Därför menar facket nu att de som tvingas gå till jobbet trots den rådande pandemin borde prioriteras i vaccineringskön.

– Vissa grupper måste prioriteras. Det är alla som arbetar och dagligdags utsätter sig för smitta och står i frontlinjen för att samhället ska fungera, sade LO-ordförande Susanne Gideonson under en presskonferens i slutet av förra veckan där facket framförde flera olika krav på regeringen för att minska smittorisken för de som inte har möjlighet att arbeta hemifrån.

Publicerad Uppdaterad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
[email protected]

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
[email protected]

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Arbetarens rojavasamling

PKK – Hjältar, terrorister eller frihetliga utopister?

Prenumerera på nyhetsbrevet och få vår samlade rapportering om kurdisk frihetskamp i inkorgen.

Klicka här för att stänga