Litteratur #35/2017

I samma båt

[BOK] Livbåten Ingvill H. Riise Recito Förlag 2016 Om ett samhälle där inte alla får plats och därför kan kastas överbord, berättar Ingvill H. Riise om i Livbåten, som är en seriebok för vuxna i liten upplaga. I grunden handlar berättelsen om allas lika värde och Riise tar upp föreställningar om värde och hur några […]


[BOK] Livbåten
Ingvill H. Riise
Recito Förlag 2016

Om ett samhälle där inte alla får plats och därför kan kastas överbord, berättar Ingvill H. Riise om i Livbåten, som är en seriebok för vuxna i liten upplaga. I grunden handlar berättelsen om allas lika värde och Riise tar upp föreställningar om värde och hur några värderas högre. Både människor emellan, men också i förhållande till djuren. Eller för den delen mellan olika djur.

I Livbåten färdas en grupp människor och djur i en båt på havet, men det gäller att passa in eller att ge sken av det i alla fall, för att få vara kvar i båten. Sedan, finns det också de som faktiskt inte vill följa med i båten om de får möjlighet att välja, utan går iväg och hittar på helt andra saker.

Vart de tar vägen får vi veta så småningom, liksom vad som händer med de som stannade kvar i båten innan den kom till Bermudatriangeln. Under tiden får vi även stifta bekantskap med förnuft, empati, olika brister, aliens och ett havsmonster.

Publicerad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
redaktionen@arbetaren.se

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
prenumeration@arbetaren.se

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

facebook-grupp