Kultur

Maud siar om framtiden

Fredrik Reinfeldt fick snubbor i pressen för att han inte deltagit i kungens middag med en kinesiske ambassadören härom kvällen. I jakten på mer information kring denna blamage (det sägs att han var hemma och firade sin fru Filippa Reinfeldts födelsedag, fast hon inte fyllde förrän den 14 juni) plumsade vi rakt ner i Carl […]

Fredrik Reinfeldt fick snubbor i pressen för att han inte deltagit i kungens middag med en kinesiske ambassadören härom kvällen. I jakten på mer information kring denna blamage (det sägs att han var hemma och firade sin fru Filippa Reinfeldts födelsedag, fast hon inte fyllde förrän den 14 juni) plumsade vi rakt ner i Carl Bildts blogg Alla dessa dagar. Vilken otroligt självgod person! frestas man utbrista. Och distanslös: “Efter att ha fått mig mitt horoskop presenterat av Maud vid frukosten bar det med flyg iväg från Tromsö till Hammerfest och Europas första LNG-produktionsanläggning på Melköya”, skriver han den 11 juni. Maud? Är det vice stadsminister Maud Olofsson vi talar om? Jadå, när vi bläddrar bakåt ser vi att samma Maud, men nämnd med efternamn, insisterat på att Carl Bildt ska grilla lax åt henne. Dessförinnan funderar Bildt på hur den kinesiske ambassadören sitter i sin kinesiska 747:a högt uppe

över Sibiren efter kvällens möte: “Men jag tror att det är viktigt att se kvällens diskussioner på fjället högt över Tromsö samt morgondagens vid Statoils enorma gasprojekt Snöhvit uppe vid Hammerfest i ett bredare perspektiv”. Jojo, lite mindre trångsynt, tack … Reinfeldts födelsedagsbekymmer försvinner bort i ett töcken.

http://carlbildt.wordpress.com/

Läs och häpna.

Publicerad Uppdaterad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
[email protected]

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
[email protected]

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Arbetarens rojavasamling

PKK – Hjältar, terrorister eller frihetliga utopister?

Prenumerera på nyhetsbrevet och få vår samlade rapportering om kurdisk frihetskamp i inkorgen.

Klicka här för att stänga