Satir

Skåpmat

Jämlikhets-anden, en bok som beskriver att ojämlikhet är orsaken till de flesta sociala problem, har hamnat i fokus för debatten den senaste veckan. Bokens forskningsbelagda tes är att rangordningen av människor i ett klassamhälle ökar statusjakt som får folk att bli sjuka och att oftare försvara sin status med våld. Ju ojämlikare, desto mer problem. […]

Jämlikhets-anden, en bok som beskriver att ojämlikhet är orsaken till de flesta sociala problem, har hamnat i fokus för debatten den senaste veckan. Bokens forskningsbelagda tes är att rangordningen av människor i ett klassamhälle ökar statusjakt som får folk att bli sjuka och att oftare försvara sin status med våld. Ju ojämlikare, desto mer problem. De samhällsbevarande krafterna på SvD:s ledarsida är dock inte imponerade över boken:
– Samma gamla betongstalinism i ny förpackning. Jag är gärna en fet, sjuk, psykstörd, misstänksam, gravid 15-årig mördare som gör dåligt ifrån sig i skolan och knarkar. Det viktiga är att jag får leva i ett samhälle där direktörerna får mer över i plånboken, kommenterar
tidningens praoelev Miranda
Punchveranda.
Men andra blir förstås överförtjusta: det rapporteras att en grupp
kroniska rökare och heroinmiss-
brukare tänker stämma politikerna för skattereformerna under 1990-talet. Samtidigt jublar feta runt om i världen över att inte behöva jogga utan bara kampanja för återinförd fastighetsskatt.

Publicerad Uppdaterad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
redaktionen@arbetaren.se

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
prenumeration@arbetaren.se

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Arbetarens rojavasamling

PKK – Hjältar, terrorister eller frihetliga utopister?

Världen har ögonen på svenskars stöd för PKKs syriska grenar i Rojava. Men hur mycket vet du om PKK, PYD och YPG? Prenumerera på vårt nyhetsbrev nu så får du ett samlat paket av Rojava-rapportering och upplåsta reportage direkt i brevlådan.

Klicka här för att stänga