Satir

Obama relativt bra val

Enligt bedömare fick USA:s president Barack Obama Nobels fredspris för att han driver förhållandevis få krig, om man betänker hur stor armé han basar över. Och Obama har till dags dato inte smällt av en endaste atombomb! Också Afghanistans ledare Hamid Karzai var aktuell i diskussionerna kring priset, då han nöjde sig med ganska lite […]

Enligt bedömare fick USA:s president Barack Obama Nobels fredspris för att han driver förhållandevis få krig, om man betänker hur stor armé han basar över. Och Obama har till dags dato inte smällt av en endaste atombomb! Också Afghanistans ledare Hamid Karzai var aktuell i diskussionerna kring priset, då han nöjde sig med ganska lite valfusk i parlamentsvalet. Samma relativa resonemang verkar vara trendigt hos prisutdelare världen över: avgående förbundskapten Lars Lagerbäck får Svenska Dagbladets bragdguld för att han inte torskade med fler mål än nödvändigt, Crazy Frog tilldelas Polarpriset för att den inte släppt någon hitsingel på ganska länge och utmärkelsen Årets Entreprenör går i år till Fredrik Federley för att han inte försökt sig på några nya experiment med kollektivavtalen i salladsbranchen.– Det vi ser är en demokratisering av utmärkelserna, kommenterar Svenska akademiens kroniske sekreterare Poltava England. Det goda är också frånvaro av det onda, vilket gör att till och med undertecknad kan komma på fråga om jag håller käften ett par år.

Publicerad Uppdaterad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
[email protected]

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
[email protected]

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Ge bort granskning i jul

Starta en prenumeration – få sex månader att ge bort

 

Klicka här för att stänga rutan