Satir

Nya biståndskriterier

Biståndsminister Gunilla ”Top Gun” Carlsson har många förändringar på gång. Bland annat har hon föreslagit att vissa militära utgifter ska räknas in i biståndet. Självklart kan man tycka: att samtidigt tömma både biståndskassan och sina Ak-5 magasin på underutvecklade länder är helt enkelt inte ekonomiskt hållbart. Afghanistan är ett tydligt exempel på hur dyrt det […]

Biståndsminister Gunilla ”Top Gun” Carlsson har många förändringar på gång. Bland annat har hon föreslagit att vissa militära utgifter ska räknas in i biståndet. Självklart kan man tycka: att samtidigt tömma både biståndskassan och sina Ak-5 magasin på underutvecklade länder är helt enkelt inte ekonomiskt hållbart. Afghanistan är ett tydligt exempel på hur dyrt det kan bli om man försöker göra både och.
– Någonstans måste vi bestämma oss för om vi lallar omkring i dyr utrustning helt oplanerat eller om vi ska vara lönsamma, säger Carlsson.
Svenska soldater har ett bra rykte och bör kunna fakturera ganska rundligt för sin business. 100 dollar per skjuten bandit och 10 000 för en skingrad protest mot valfusket är inte mer än rimligt.
Länder som tidigare motsatt sig militärt bistånd, som Vietnam, utesluts
ut processen.
– Vi är självklart ute efter att ”heal the world”, men det fungerar bara om länderna själva vill, förklarar Carlsson.
Om Vietnam ska få vara med i matchen måste de byta namn till något som inte förknippas med västerländska felinvesteringar. Varför inte Mottagarland?

Publicerad Uppdaterad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
[email protected]

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
[email protected]

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Ge bort granskning i jul

Starta en prenumeration – få sex månader att ge bort

 

Klicka här för att stänga rutan