Satir

Smutsigt spel bakom underverkstävling

De sju nya underverk som röstats fram av 100 miljoner jordbor har stött på oväntat mycket patrull i Sverige.– Vi är mycket upprörda över att Colosseum kom med trots sin smutsiga historia, säger Alexandra Leijonhufvud från Djurens Rätt. Människor kastades helt vårdslöst till lejonen, vilket i många fall kan ha lett till stress och tandskador […]

De sju nya underverk som röstats fram av 100 miljoner jordbor har stött på oväntat mycket patrull i Sverige.
– Vi är mycket upprörda över att Colosseum kom med trots sin smutsiga historia, säger Alexandra Leijonhufvud från Djurens Rätt. Människor kastades helt vårdslöst till lejonen, vilket i många fall kan ha lett till stress och tandskador hos våra fyrfota vänner. Tänk också på att det inte ens fanns djurtandvård på den tiden, utbrister hon till sist.

– Jag känner självklart chock över att den så kallade Kristusstatyn är ett av ”underverken”. Självklart existerar ingetdera, även om Jesus kan ha funnits som historisk person, förklarar Christer Skevmark från Humanisterna. Hans onde Nemesis Göran Tjyvskytte är förstås också besviken:
– Alla verkliga underverk är kristna. Den här kristofobiska tävlingen har böjt rygg för muslimerna, konstaterar han.
I övrigt har Stockholms svar på Djingis Khan, Kristina Yxan-Axén, fördömt tävlingen som ett sätt att försöka få bort fokus från kampanjen för att göra Stockholm till världshuvudstad.
Göteborgarnas drag blir istället att sätta sin hamn i blockad som en protest mot att man inte fick rösta på Avenyn.

Publicerad Uppdaterad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
[email protected]

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
[email protected]

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984