Satir

Accelererande estniska kravaller

Centrala Tallin utsattes återigen för skadegörelse och åtskilliga svenska turister greps under natten. Estlands regerings beslut att flytta vraket efter Estonia och dumpa det i en sänka i Bottenviken har stött på mycket kritik. “Ovärdigt mot offren”, kommenterade utrikesminister Carl Bildt. Men esterna ger svar på tal: “Vi vill inte påminnas om det längre, hela […]

Centrala Tallin utsattes återigen för skadegörelse och åtskilliga svenska turister greps under natten. Estlands regerings beslut att flytta vraket efter Estonia och dumpa det i en sänka i Bottenviken har stött på mycket kritik. “Ovärdigt mot offren”, kommenterade utrikesminister Carl Bildt. Men esterna ger svar på tal: “Vi vill inte påminnas om det längre, hela historien är dålig PR. Dessutom är det en intern estnisk fråga: skeppet hette ju inte direkt Sweden utan Estonia.”
FN uttryckte också sin oro över att Sverige uppmuntrat kravallerna genom sina skarpa uttalanden om flytten.
– Man riktigt hör ekot av stöveltramp från 1600-talets stormaktssverige i Bildts uttalanden, kanske är det här ett försök av den svenska imperialismen att återerövra Estland?, frågar sig omvärldens representant Vladimir Putain. Tillsammans med det aggressiva nedslåendet av fackliga protester i bland annat Malmö tonar ett alltmer auktoriärt kungadöme fram där demokratin är satt på undantag.

Publicerad Uppdaterad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
[email protected]

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
[email protected]

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Arbetarens rojavasamling

PKK – Hjältar, terrorister eller frihetliga utopister?

Prenumerera på nyhetsbrevet och få vår samlade rapportering om kurdisk frihetskamp i inkorgen.

Klicka här för att stänga