Satir

Konsten att hålla klaffen

De 15 brittiska flottsoldaterna som kidnappats av ondskans axelmakt Iran i veckan har lett till en hård debatt i Storbritannien. Flera av sjömännen har redan bekänt att de kränkt iranskt territorium.Brittiske generalen Richard Dannatt är mycket upprörd:– Det inträffade är ofattbart: en helt vanlig svennebanan-taliban från Australien som David Hicks håller ut i fem år […]

De 15 brittiska flottsoldaterna som kidnappats av ondskans axelmakt Iran i veckan har lett till en hård debatt i Storbritannien. Flera av sjömännen har redan bekänt att de kränkt iranskt territorium.
Brittiske generalen Richard Dannatt är mycket upprörd:
– Det inträffade är ofattbart: en helt vanlig svennebanan-taliban från Australien som David Hicks håller ut
i fem år på Guantanamo med avancerad tortyr innan han börjar prata. Men med brittiska flottans stolthet tar det typ en kvart så sitter de och golar framför
TV-kamerorna som om de aldrig gjort något annat.
Men Tony Blairs uppgifter om att att flottan hållit sig innanför gränsen för internationell lag då?
– Ja, hur som helst så var vi definitivt inte på brittiskt territorium och jag tror att det kan vara lite otaktiskt att helt plötsligt börja prata om internationell lag, fortsätter generalen.
– Hela historien blir ju bara mer och mer pinsam, nu låtsas vi att vi aldrig träffat de 15 klantarna och köper in lite talibankonsulter som kan utbilda vår personal istället, avslutar Dannatt.

Publicerad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
[email protected]

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
[email protected]

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Arbetarens rojavasamling

PKK – Hjältar, terrorister eller frihetliga utopister?

Prenumerera på nyhetsbrevet och få vår samlade rapportering om kurdisk frihetskamp i inkorgen.

Klicka här för att stänga