Satir

Fler restriktioner för palestinier

Många räknar med en fortsatt bojkott av den palestinska regeringen även efter senaste veckans ombildande till samlingsregering. – Så länge regeringen består av så många araber blir det nog svårt att sträcka ut en hand, kommenterar EU-kommissionären José Manuel Barbarossa trött. – Om det däremot hade satts in en riktig europé i regeringen hade vi […]

Många räknar med en fortsatt bojkott av den palestinska regeringen även efter senaste veckans ombildande till samlingsregering.

– Så länge regeringen består av så många araber blir det nog svårt att sträcka ut en hand, kommenterar EU-kommissionären José Manuel Barbarossa trött.
– Om det däremot hade satts in en riktig europé i regeringen hade vi kanske kunnat börja förhandla. En ickevåldshippie med erfarenhet från Goa och trance som proppar hamasmännen fulla med israelisk ecstacy borde väl få igång kompromissförmågan ordentligt, spånar Barbarossa på.

Under tiden har konflikten även spridit sig till sportens värld där Palestinas fotbollslandslag inför en match mot israeliska armén avkrävdes avståndstagande från tacklingar, inför basketmatchen tvingades ta avstånd från slamdunks och av uppenbara skäl blev skidskyttet också ett fiasko. Palestinas chanser i Eurovisionsschlagerfestivalen 2008 decimeras dessutom av att man måste ta avstånd från den populära tonartshöjningen.

Publicerad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
[email protected]

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
[email protected]

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Ge bort granskning i jul

Starta en prenumeration – få sex månader att ge bort

 

Klicka här för att stänga rutan