Satir

Stöd till de svaga

Efter att den nya borgerliga majoriteten i Stockholm beslutat att ta bort SL-kortet från socialbidragsnormen för att de arbetslösa ska få jogga igång sina små grå på mornarna, börjar allt fler förmåner ifrågasättas.-Vi tror inte heller att det är bra att äta ordentlig frukost om man ska vara motiverad att gå upp och jaga jobb, […]

Efter att den nya borgerliga majoriteten i Stockholm beslutat att ta bort SL-kortet från socialbidragsnormen för att de arbetslösa ska få jogga igång sina små grå på mornarna, börjar allt fler förmåner ifrågasättas.
-Vi tror inte heller att det är bra att äta ordentlig frukost om man ska vara motiverad att gå upp och jaga jobb, så den dras in. Men pengar till lite druvsocker så att man blir på alerten innan jobbintervjun ingår, säger Kristina Axén-Amin.
Runt om i landet planeras fler förändringar:
– Tyvärr kommer inte heller begravningsavgift att ingå längre, i stället kommer en hel del arbetssökande få nyttig praktik genom att gräva massgravar åt sina medbidragsberoende som inte klarat av kraven på arbetsmarknaden.
– En viktig rättighet som däremot alltid kommer att få vara kvar är pengar till hygienprodukter så att inte arbetsgivarna utsätts för obehaglig odör vid eventuell intervju, säger arbetsmarknadsminister Sven-Otto “Toto” Littorin.
Hur fick du ditt smeknamn förresten?
– Det var faktiskt Calle Bildt som kom på det eftersom att vår gemensamma favoritlåt är “Africa”. Det enda han inte gillar är att låten ska förknippas med den där hemska kontinenten.

Publicerad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
[email protected]

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
[email protected]

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Arbetarens rojavasamling

PKK – Hjältar, terrorister eller frihetliga utopister?

Prenumerera på nyhetsbrevet och få vår samlade rapportering om kurdisk frihetskamp i inkorgen.

Klicka här för att stänga