Satir

I opposition

LO:s besked att man ska ta strid mot högerregeringen har sänt chockvågor genom arbetarsverige. Ingen hade en aning om att LO hade någonting annat i arsenalen än ett halvdussin försäkringar och ett par spritfester. Men många gräsrötter är långt ifrån nöjda, till exempel krävde den nyligen omdöpta tidningen Dala-Despoten att den nya regeringen helt enkelt […]

LO:s besked att man ska ta strid mot högerregeringen har sänt chockvågor genom arbetarsverige. Ingen hade en aning om att LO hade någonting annat i arsenalen än ett halvdussin försäkringar och ett par spritfester. Men många gräsrötter är långt ifrån nöjda, till exempel krävde den nyligen omdöpta tidningen Dala-Despoten att den nya regeringen helt enkelt skulle upplösas av en stark ledare, kanske Nudel-Per eller Margot ”Järnnäven” Wallström. Men kan inte en sådan åtgärd uppfattas som odemokratisk?

– Det är bara jantelagen som spökar, du ska inte tro att du är bättre än regeringsformen och så vidare. Självklart blir vi tvungna att kringskära den allmänna rösträtten under en övergångsperiod men vi kommer att ha öppna fria val för ledningen i vissa LO-förbund, säger Dala-Despotens chefredaktör Göran Raider.

Vänsterpartiet är försiktigt positiva:
– Visserligen skulle vi bli av med allt inflytande och många medlemmar riskerar att interneras som under kriget, men koncentrationsläger är alltid att föredra framför en extra karensdag, säger vänsterledaren Lasse Olé och ger samtidigt världsvant fingret åt den könsmässigt så rättdöpta valmanskåren.

Publicerad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
[email protected]

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
[email protected]

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Arbetarens rojavasamling

PKK – Hjältar, terrorister eller frihetliga utopister?

Prenumerera på nyhetsbrevet och få vår samlade rapportering om kurdisk frihetskamp i inkorgen.

Klicka här för att stänga