Magasin #10 2018

Arbetarens månadsmagasin når bara prenumeranter på webbtidningen. Teckna en prenumeration för 49:- i månaden här eller beställ ett gratis prov-ex här.

Bland annat i detta magasin:

UTRIKESREPORTAGE: Unga på Balkan – i ett politiskt limbo
Några pennstreck på kartan – och 100 000 människor får en ny nationalitet. Två decennier efter kriget vill Serbiens och Kosovos ledare rita om gränserna mellan länderna. Men omvärldens oro över en ny etnisk konflikt tycks inte delas av människorna som faktiskt berörs – många vill mest av allt skapa sig en dräglig tillvaro.

KULTURINTERVJUN: David Ericsson
I sin sjätte roman skildrar David Ericsson en stormig kärlekshistoria som utspelar sig på 1980-talets Södermalm. Trots att klass­perspektiven är centrala i hans böcker vill han inte kallas för arbetar­författare. ”Genreindelning är mest en begränsande faktor i allt skrivande”, säger han i Arbetarens intervju av Beata Hansson.

ESSÄ: Batongerna slår nedåt
Det rådande rättssystemet är en konservativ mekanism som sätter egendom framför människor och som håller det som hotar den befintliga ordningen på mattan med våld. Det är grundtesen i Jonas Lundströms bok Batongerna slår nedåt. Agri Ismaïl har läst boken.

UTRIKESREPORTAGE: Sandinisternas barnbarn mot Ortega
Den legendariska sandinistkommendanten Daniel Ortega var Nicaraguas president under ”världens mest populära revolution”, som många kallar 1980-talets socialistiska projekt. 40 år senare står Ortega i spetsen för något som vissa beskriver som statsterrorism – människor hotas, förföljs, mördas och tvingas i landsflykt. Bland de mest utsatta är sandinister som har vänt Ortega ryggen.

SISTA ORDET av Anna Jörgensdotter

Alltid i Arbetarens magasin:

  • Inrikes- och utrikesnyheter från den gångna månaden
  • Reportage
  • Kulturreportage
  • Recensioner
  • Opinion: Intro, Ledare och Sista ordet

 För att lägga vantarna på Arbetarens Magasin teckna en prenumeration här eller beställ ett gratis prov-ex här.