Magasin #02 2018

Prova på Arbetarens journalistik! Beställ ett gratis provex av vårt senaste månadsmagasin (gäller en gång per person) genom att klicka HÄR.

Arbetarens månadsmagasin, 60 fullmatade sidor i en limbunden volym, går inte att köpa i handeln utan når bara prenumeranter på webbtidningen. Som prenumerant får du två gånger i veckan läsa ett nytt nummer av Arbetaren på webben med nyheter, reportage, intervjuer, kultur m.m. utifrån ett frihetligt vänsterperspektiv. Utöver det får du varje månad hem månadsmagasinet som samlar det bästa ur utgivningen. Att prenumerera kostar endast 49:- i månaden! Teckna en prenumeration här eller beställ ett gratis prov-ex här.

Bland annat i detta magasin:

FOTOREPORTAGE: Kvinnoland Rwanda
År 1994 resulterade hundra dagar av massmord på tutsier i att mellan 800 000 och en miljon människor dog i Rwanda. De överlevande ur befolkningen var till 60–70 procent kvinnor. Nu i läknings- och återuppbyggnadsprocessen är landet beroende av kvinnorna.

RADAR: Hundra år av bokbål
Den kurdiska litteraturen har genom åren tvingats tackla förbud, förföljelse och marginalisering. Ändå har den inte kunnat kväsas. Agri Ismaïl ger oss en inblick i en berättelsetradition som trotsat förtrycket.

INTERVJUN Valeria Luiselli
En död poets ansikte glimtar till i tunnelbanan. I romanen De tyngdlösa av mexikanska Valeria Luiselli händer sådant – karaktärerna fantiserar fram varandra, uppstår och försvinner likt spöken. Arbetaren har träffat den omtalade författaren, som nu är aktuell med en svensk version av romanen, i hemstaden New York.

Alltid i Arbetarens magasin:

  • Inrikes- och utrikesnyheter från den gångna månaden
  • Reportage
  • Kulturreportage
  • Recensioner
  • Opinion: Intro, Ledare och Sista ordet

 

 För att lägga vantarna på Arbetarens Magasin teckna en prenumeration här eller beställ ett gratis prov-ex här.