Magasin #7 2017

Prova på Arbetarens journalistik! Beställ ett gratis provex av vårt senaste månadsmagasin (gäller en gång per person) genom att klicka HÄR.
Arbetarens månadsmagasin, 60 fullmatade sidor i en limbunden volym, går inte att köpa i handleln utan når bara prenumeranter på webbtidningen. Som prenumerant får du två gånger i veckan läsa ett nytt nummer av Arbetaren på webben med nyheter, reportage, intervjuer, kultur m.m. utifrån ett frihetligt vänsterperspektiv. Utöver det får du varje månad hem månadsmagasinet som samlar det bästa ur utgivningen. Att prenumerera kostar endast 49:- i månaden! Teckna en prenumeration här eller beställ ett gratis prov-ex här.

 

Bland annat i detta magasin:

Intervju – Édouard Louis
Édouard Louis är den franska litteraturens nya framtidslöfte. Med avstamp i sin arbetarklass­bakgrund debuterade han 2014 med romanen Göra sig kvitt Eddy Bellegueule – en berättelse om den sorts tvåspråkighet det kan innebära att som homosexuell avvika från de maskulinitetsideal som råder i den nordfranska bruksort han växer upp i.

Reportage från det krigsdrabbade Jemen
En halv miljon människor i det krigshärjade Jemen är sjuka i kolera. Epidemin förvärras när saudiskt flyg bombar sjukhus och vattenledningar. I norr strider de Iranstödda huthirebellerna mot armén. I söder sprider al-Qaida terror. I hela landet förlorar kvinnor rättigheter i snabb takt.
– Kriget har kastat oss tillbaka till stenåldern, säger Rasha Jarhum på biståndsorganisationens Oxfam.

Signerat  Kvinnan efter bebisfabriken
Den fertila kvinnan ses med blida ögon i den sociala fabriken – hon behövs nämligen för samhällets fortlevnad. Unga, arga kvinnor sluter sig samman för rätten till bra förlossningsvård. Det är något de dementa kvinnorna som ligger nerkissade i korridorerna på landets akutmottagningar inte har lika lätt för.

Alltid i Arbetarens magasin:

  • Serien med Pontus Lundkvist
  • Inrikes- och utrikesnyheter från den gångna månaden
  • RADAR – kulturessä
  • Recensioner