Magasin #9 2017

Prova på Arbetarens journalistik! Beställ ett gratis provex av vårt senaste månadsmagasin (gäller en gång per person) genom att klicka HÄR.

Arbetarens månadsmagasin, 60 fullmatade sidor i en limbunden volym, går inte att köpa i handleln utan når bara prenumeranter på webbtidningen. Som prenumerant får du två gånger i veckan läsa ett nytt nummer av Arbetaren på webben med nyheter, reportage, intervjuer, kultur m.m. utifrån ett frihetligt vänsterperspektiv. Utöver det får du varje månad hem månadsmagasinet som samlar det bästa ur utgivningen. Att prenumerera kostar endast 49:- i månaden! Teckna en prenumeration här eller beställ ett gratis prov-ex här.

Bland annat i detta magasin:

INTERVJUN – Anna Jörgensdotter
Drygt 600 svenskar trot­sade regeringens förbud och reste som frivilliga för att strida i Internati­onella briga­derna mot nationalisterna i spanska inbördeskriget på 1930-­ talet. För 164 av dem slutade livet där. Om kärlek och kamp, och omvärldens tystnad som banade väg för Hitler, handlar Anna Jörgensdotter nya roman Soli­­därer. Arbetaren begav sig till Joe Hill-gården i Gävle för att prata rödsvarta drömmar då och nu med henne.

FOKUS:  Att efterforska fackligt medlemskap
Åsikterna om hur man ska se på arbetsköpares kartläggning av anställdas fackliga tillhörighet i samband med konfliktvarsel går isär. Även bland fackliga företrädare görs olika bedömningar om hur allvarligt man ska se på företeelsen.

IDÉDEBATT Bostadsmarknaden
I debatten om den svenska bostadsmarknaden och hushållens skuldberg har fokus främst legat på de svagastes lånebeteende. Få systematiska studier har gjorts av mer välbeställda hushålls agerande på låne- och bostadsmarknaden, och inga som riktar in sig specifikt på spekulationsköp. Ändå tyder mycket på att det är där de verkliga farorna ligger, menar bostadsskribenten Per Björklund.

Alltid i Arbetarens magasin:

  • Inrikes- och utrikesnyheter från den gångna månaden
  • Reportage
  • Kulturreportage
  • Recensioner
  • Opinion: Intro, Ledare och Sista ordet

 

 För att lägga vantarna på Arbetarens Magasin teckna en prenumeration här eller beställ ett gratis prov-ex här.