Teckna prenumeration – få ny bok från Federativs förlag!

Federativs förlag släpper ett efterlängtat nytryck av Karl N. Alvar Nilssons bok Svensk överklass och högerextremism under 1900-talet. Boken berättar om den gamla svenska överklassens intresse för nazismen och fascismen och hur förvånansvärt många som såg Tyskland som ett föregångsland även efter att Hitler tagit makten 1933. Kärnan i nazismen: nationalism, antidemokrati, elitism, rasbiologi och antikommunism passade väl med den svenska överklassens intressen. Den här boken visar hur starka dessa föreställningar var hos dominerande grupper under 1930- och 1940-talet och hur de i olika former levt kvar.

Författaren Karl N. Alvar Nilsson gick tyvärr bort för ett par år sedan. Denna nya utgåva har därför ett nyskrivet förord av Göran Dahl (professor i sociologi) och helt ny design.

Nu har du – utan extra kostnad – chansen att lägga vantarna på boken genom att teckna en årsprenumeration på Arbetaren! Fyll bara i formuläret nedan!

 

 

  • Jag vill teckna prenumeration och få bok!

    Jag vill teckna en årsprenumeration av Arbetaren för 588:- och få boken "Svensk överklass och högerextremism under 1900-talet" från Federativs förlag på köpet:
  • Tidningen ska skickas till

  • Det är jag som betalar (om annan än mottagaren)